Risotto di asparagi/Asparges risotto

Asparagus risotto

Himmelsk risotto med asparges, men først: jeg har ofte hørt sige at italienere elsker at tale om mad … jeg må snart bøje mig for kendsgerningerne … jeg har for nyligt lavet en profil på facebook (Nadia Borgato og Borgato Knitting): min fætter i Italien har brugt lejligheden til at linke til min blog og sende mig en kommentar på min gnocchi opskrift (han må have fået det oversat på nettet, skønt at det kan lade sig gøre). Jeg vil dele hans gode råd med jer: er kartoflerne meget melede kan man undvære æg, så smager gnocchierne mere af kartofler og bliver lettere … og endnu en ting er I vilde med Montalbano og skal I til Sicilien har I måske lyst til at besøge Porto Empedloche ved Agrigento, ifølge min fætter er det der serien bliver filmet … men tilbage til Risotto di Asparagi.

Aspargesene koges i forvejen 5-10 minutter. Så skærer du spidserne af og lægger dem til side, resten blendes. I mellemtiden tilbereder du risottoen som du plejer: skalotteløg, ris, hvidvin og når vinen er fordampet tilsætter du aspargescremen. Du færdiggør risottoen som du plejer ved at tilsætte grøntsagsbouillon lidt af gangen. Tilsæt eller pynt med spidserne og husk parmesanost til sidst. Risottoen er meget delikat og smager himmelsk. Buon appetito.

WordPress theme: Borgato 0.1.0