Mine sagnomspundne GNOCCHI

Da jeg var barn var det at fremstille gnocchi hjemme hos os en ret stor bedrift, derfor fik vi ikke retten så tit. Det krævede en del forberedelser og flere hænder end lige min mors: der skulle mange gnocchi til for at mætte en stor familie. Hele spisebordet blev taget i brug og køkkenet blev sat på den anden ende. Der var en særlig spænding i luften som om der foregik noget mystisk.

Som voksen har jeg tøvet med at tilberede gnocchi, har følt mig usikker, men jeg har efterhånden fundet ud af, at retten i virkeligheden er ikke så svært at tilberede så længe man har de helt rigtige kartofler. Gnocchi kræver gamle kartofler (i modsætning til nye kartofler)!

Opskrift til gnocchi til ca. 4 personer
1,2 kg gamle (melede) kartofler
2 æggeblommer
125 g hvedemel

Det er vigtigt at kartoflerne koges med skræl. Når kartoflerne er kogte skal man pille dem mens de stadig er varme og derefter mase dem, jeg har for nyligt læst at man ikke skal bruge en food processor, hvorfor det ved jeg ikke. Hæld æggeblommerne og mel ned i. Hvis du har saltet kartoffelvandet rigtigt har du ikke brug for mere salt. Rør blandingen grundigt sammen til en blød dej. Rul lidt af dejen ad gangen på et bord, hvor du har strøet lidt mel. Dejen skal rulles i tommelfinger-tykke pølser som skæres til ca. 2 cm lange gnocchi. Vil du have dem med riller skal du rulle dem over en gaffel eller rivejern, men det er ikke nødvendigt. Det er nemmest at lægge gnocchierne på en tallerken og derfra hæld dem ned i det kogende letsaltet vand. De kommer hurtigt op og så er de klar. De skal spises med dem samme med f.eks. nedenstående tomatsauce som skal være klar før du går i gang med at koge gnocchierne. Gnocchi smager også godt med smør og parmesanost.

Tomatsauce

Sauter et løg, tilsæt gulerod og bladselleri, sauter videre og kom derefter en dåse flåede tomater, en håndfuld basilikum, lidt grøntsags bouillon i. Når saucen er klar (ca. 20 minutter) og er blevet lidt kølig skal den pureres/blendes og varmes op igen. Hældes over gnocchi så snart de kommer op ad vandet. Husk også at have parmesanost klar. Skulle du have lidt gnocchi til overs så kan du dagen efter gratinere dem i oven. BUON APPETITO!

Glæd dig til den næste SMS-opskrift fra min søster, er nem at tilberede og smager fantastisk. Kommer snart.

WordPress theme: Borgato 0.1.0