Græskarsuppe

Til græskarsuppe bruger jeg økologisk Hokkaido græskar, det er mindre sødt end de græskar jeg har været vant til fra Italien, men smager lækkert og delikat.

Ingredienser: kartofler, hvidløg, skalotteløg, salt og peber, krydderurter (3-4 blade salvie, 1 kvist merian, 1 kvist timian, en håndfuld persille), 1 knivspids kanel, olivenolie, parmesanost, grøntsagsbouillon.

Gør græskarret klar og skær det derefter i små stykker (3 – 4 cm), gør det samme med kartoflerne. Skræl og snit løgene og steg dem derefter på en pande med olivenolie og knust hvidløg. Tilsæt græskarret og kartoflerne. Svits det hele i nogle minutter, tilsæt derefter lidt efter lidt grønsagsbouillon og et bundt med krydderurterne (persillen må dog gerne være løs for sig).

Lad det koge i cirka 25-30 minutter ved svag varme. Inden du blender det hele skal du fjerne urterne men ikke persillen. Smag derefter til med salt og friskkværnet peber en knivspids kanel. Inden servering hæld lidt ekstra jomfru olivenolie og et generøst drys parmesan på suppen, pynt med lidt hakket persille og ristede croutoner.
De samme ingredienser kan bruges til at lave risotto.
Buon appetito 🙂

WordPress theme: Borgato 0.1.0